Haberler

3. Kojenerasyon ve trijenerasyon ile enerji verimliliği konferansı

3üncü Kojenerasyon-Trijenerasyon ile Enerji Verimliliği Konferansı 08 Aralık 2016 tarihinde Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Otel’de düzenlendi.

Farklı kurum ve kuruluşlardan 200’ün üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın gündeminde 1 panel ve 10 teknik sunum ile gerçekleştirilmesinin yanında, birbirinden farklı sektörlerde, Kojenerasyon (CHP) ve Trijenerasyon (CCHP) sistemlerini kullanan yada kullanmak isteyen, temiz ve yüksek kalitede enerji üretimi yapmak ve bununla birlikte enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen kurum ve kuruluşların profesyonellerine, sahip olma maliyetleri, verimliliği arttırmak, sürdürülebilirlik, bakım- onarım, proje finansmanı gibi konularda üst düzey bilgi alışverişini gerçekleştirmekle beraber stratejik, taktik ve teknik zorluklara alışılmamış düzeyde pratik çözümler sunuldu.

Konferansın “Biyokütle’de Yeni Ufuklar” başlıklı panelinde konuşmacı olan Ineva Satış ve Pazarlama Kısım Müdürü Oral Çimsöken; biyokütle’nin en yeni üyeleri arıtma çamurları ve ayrıştırılmış kentsel atıkların termal bertarafı konusunda uzman bir firmayız. Türkiye’nin ilk yerinde arıtma çamuru bertarafı lisansına sahibiz.

Yanma emisyonunun yeni gelişen çevre dostu teknolojiler kullanılarak enerjiye dönüştürülmesi halinde çevre üzerinde olumsuz etkisi az olan, kendini yenileme döngüsü kısa olan, güvenli ve ekonomik bir enerji kaynağı olacağını belirtirken , “Atıkların termal bertaraftesisleri kurmanın birinci sebebi bu zararlı ama kalorifik değeri olan atıkların en ekolojik yöntemlerle termal bertarafı ile birlikte yenilenebilir enerji oluşturmaktadır. Mevcut olan en iyi teknolojilerin kullanılması daha düşük emisyon sağladığından, yanma proseslerinin uygulandığı tüm endüstri dalları arasında en katı emisyon limit değerlerini karşılar. INEVA olarak atıklar enerji üretimini prosesinde yüksek sıcaklıklarda işlenerek zararlı maddeleri ekolojik döngüde güvenli bir şekilde gidermekteyiz. Tesisimizde uyguladığımız enerji geri kazanım yöntemi ile fosil yakıt kullanımını ve atıkların depolama alanlarına atılmasının engellerken, metan salınımının da önüne geçiyoruz. Ayrıca bu proses esnasında her 1 ton atık bertarafında 1.5 ton buhar enerjisi sağlayabiliyoruz. Buhar enerjisi istendiği takdirde buhar türbinler vasıtasıyla elektrik enerjisine çevrilebiliyor” diye konuştu.